Cum influenteaza punctul de cantarire rezultatele masurate

Cum influenteaza punctul de cantarire rezultatele masurate.

Felul in care este incarcat un cantar poate influenta foarte mult rezultatele masurate, performanta si durata de viata a unui cantar sau balanta. Majoritatea cantarelor si balantelor sunt destinate cantaririlor de produse uniform dispersate pe suprafata de cantarire. De exemplu, pe un cantar tip cantar platforma se poate cantari in mod repetat greutati asezate pe un europalet asezat pe suprafata de cantarire a cantarului deoarece intreaga greutate este uniform distribuita.

Acelasi cantar daca va cantari aceeasi greutate, dar asezata direct pe suprafata de cantarire si pe o suprafata mai mica atunci rezultatele de cantarire vor fi drastic influentate. Daca de exemplu se aseaza pe suprafata de cantarire un carucior cu 3 roti iar pe caruciorul respective se aseaza produsele pentru cantarit. Aceasta situatie este cunoscuta ca si aceea in care avem solicitare punctiforma.

In acest caz vor aparea situatii de defectare a cantarului sau de masuratori eronate ale greutatii datorita asezarii produsului neuniform distribuit.

Cateva aplicatii specific:

  • Containere cu roti;
  • Paleti cu picioare;
  • Transpalete;
  • Cantariri repetitive cu produse grele care au suprafete mici de asezare;