Cum Balantele si Cantarele dual-range va Cresc Profitabilitatea

Cum Balantele si Cantarele dual-range va Cresc Profitabilitatea

Majoritatea cantarelor si balantelor comerciale sunt configurate pentru o diviziune de masurare cu o valoare fixa indiferent de capacitatea de masurare.

De exemplu: pentru o balanta sau cantar commercial de pana la 3 kg avem o diviziune omologata metrologic de 1 gram, pe cand pentru o balanta sau cantar commercial de pana la 6 kg avem diviziunea omologata de 2 grame. Ceea ce inseamna ca in cel de-al doilea caz indifferent de cantitatea de produs  masurat vom putea avea o eroare de masurare de 2 grame, pentru ca diviziunea este de 2 grame.

Majoritatea cantarelor comerciale sunt pana la 15 kg deci la acestea diviziunea de masurare omologata este de 5 grame.

Facem un calcul simplu si presupunem ca intr-o zi avem de masurat 100 de produse de greutate maxima 3 kg. Deci la fiecare produs putem avea o eroare de masurare de maxim 5 grame.

Pierderea maxima posibila poate fi de 5×100=500 de grame. Acum inmultind aceasta valoare cu 365 de zile dintr-un an avem o pierdere de 365×500=182.500 grame=182,5 kg. faceti un calcul la ce produs comercializati si veti vedea pierderea maxima posibila.

Acelasi calcul il putem face daca avem o balanta sau un cantar comercial  de capacitate maxim 3 kg. Nu mai fac acest calcul desfasurat ci va spun direct rezultatul final: 36,5 kg intr-un an.

Deci diferenta este de 146 de kg de produs comercializat pe care toti comerciantii il vor pierde, vorbim de aceia care nu au o balanta omologata dual rang.

Calculul de mai sus s-a facut pentru un numar mic de tranzactii intr-o zi.

Daca ne gandim la cantarele de mare capacitate de exemplu 150 kg sau 300 kg ….si mai ales cei care comercializeaza produse agricole (grau, porumb, floarea soarelui, cartofi,plante medicinal, ….) deja putem vorbi de pierderi mult mai mari.

De aceea intotdeauna cand cumparati o balanta sau un cantar alegeti varianta dual range.

Chiar daca este putin mai scumpa rentabilitatea ei se vede in timp.