De ce un Cantar de Camioane este un Cantar de Camioane

De ce un Cantar de Camioane este Cantar de Camioane?

FUNDATIA

In ziua de azi majoritatea cantarelor de camioane sunt instalate la suprafata, fie direct pe suprafata fie pe stalpi de beton. In functie de zona si de cerinte un cantar de camioane poate fi instalat semi ingropat sau ingropat, amplasarea lui facandu-se la nivelul solului. Sunt situatii cand un cantar de camioane vechi ( cantar mecanic cu parghii) va fi inlocuit cu un cantar de camioane nou la care masurarea se face cu un sistem de celule de cantarire si un afisaj / indicator electronic.

Instalarea ingropata a cantarului necesita mai putin spatiu decat varianta supraterana. Dar dezavantajul major la varianta ingropata este ca sunt necesare sisteme de drenaj (pompe, conducte,…) a apei ce se poate acumula in groapa de sub cantar. Deasemenea si coroziunea subansamblelor cantarului se deterioreaza mai repede datorita umezelii.

Platforma de Cantarire

Corpul unui Cantar  de Camioane si suprafata acestuia se numesc platforma de cantarire. Platforma de cantarire este confectionata din grinzi de otel acoperite cu tabla metalica sau sunt incastrate in beton rezultand o platforma de cantarire cu o suprafata betonata.

Indicator / Afisaj

Indicatorul denumit si afisaj sau terminal are ca prima functie sa afiseze datele de cantarire. In functie de aplicatie indicatorul mai poate trimite datele de cantarire catre un terminal sau o imprimanta. Tot de la indicator se poate comanda intregul sistem de acces si control al cantarului. Exista variante de indicatoare care permit controlul pe baza de cartela, telecomanda sau cod personal.

 

Celule de cantarire sau Doze

Pentru o performanta cat mai buna a unui cantar de camioane este necesar a se utiliza celule de calitate foarte buna.

Celulele sau doze cum se mai numesc sunt in mai multe variante constructive dar toate indeplinesc aceeasi functie adica de masurare cu acuratete a greutatii. Toate celulele emit un semnal analog care este convertit in semnal digital de catre indicatorul de afisare. In general celulele sunt construite din otel sau inox si se monteaza la fiecare colt al platformelor de cantarire componente a unui cantar de camioane.

Cutiile de jonctiune

O cutie de jonctiune are ca prima functiune sa conecteze si sa protejeze toate cablurile de comanda a celulelor de cantarire. O alta functie a cutiei de jonctiune este sa egalizeze semnalul de la toate celulele astfel incat in indicator sa ajunga un semnal stabil si constant pentru a fi citit corect si precis de acesta.

Accesorii

In categoria accesoriilor intra imprimanta de imprimare bon  de cantarire, consumabilele, programele de comanda special  concepute, barierele de acces, si alte.